Ventilatiesysteem A: natuurlijke ventilatie met ventilatieroosters

Dit ventilatiesysteem behoeft weinig uitleg: natuurlijke ventilatie. De toevoer wordt geregeld door regelbare ventilatieroosters in ramen of muren. De lucht wordt vanuit de vochtige ruimtes (bad, keuken, ...) via luchtkokers op natuurlijke wijze afgevoerd. Er wordt geen ventilator gebruikt.

Natuurlijke ventilatie met ventilatieroosters heeft het voordeel dat het weinig energie vraagt, en dat de bouwkosten goedkoper zijn. Het nadeel van natuurlijke ventilatie is de onzekerheid over de prestatie van het systeem. Het vergt vooral een goed ontwerp van het gebouw waarbij vooraf rekening moet worden gehouden met deze wijze van ventileren.

Natuurlijke ventilatie kan niet overal worden toegepast. Wij raden natuurlijke ventilatie af bij gebouwen met vervuilde lucht, veel lawaai, beperkte zonwering en bij landschapskantoren.

Ventilatiesysteem B

Systeem B hanteert een mechanische toevoerventilatie. Buitenlucht wordt via een ventilator de woning in geblazen en verlaat de ruimtes via regelbare roosters en verticale kanalen. Ook dergelijk ventilatie systeem wordt in woningen nauwelijks toegepast.

Ventilatiesysteem C

Systeem C voorziet in een mechanische afvoerventilatie. Sommigen noemen het ook het ‘dampkap-principe’. De toevoer gebeurt door regelbare roosters in ramen of muren, waarna een ventilator de lucht zuigt om via de natte ruimtes (badkamer, keuken, washok, ...) de woning te verlaten.

Ventilatiesysteem D: balansventilatie

Systeem D combineert zowel een mechanische toevoer met een mechanische afvoer. Dit systeem wordt ook wel het balansventilatiesysteem genoemd, en is dan van alle ventilatiesystemen ook het meest performante systeem. Het systeem wordt meestal voorzien van warmterecuperatie. Zo kan het warmteverlies dat normaal gebeurt door de afvoer van lucht of door aanvoer van niet-verwarmde lucht nagenoeg volledig worden opgevangen. Dit levert een fikse energiebesparing op. Balansventilatiesystemen kunnen gemakkelijk ingesteld en aangepast worden. Een jaarlijkse controle van het systeem is aangeraden. Een onevenwichtige balans leidt immers tot gevoelige vermindering van de prestaties, en kan een negatieve invloed hebben op de woon- en werkomgeving.

Ventilatiesysteem E

Systeem E is de perfecte oplossing voor flats, appartementen en kantoor- gebouwen.

Bel nu (24/7) het gratis nummer 0800/11 550.

ECOnditioning

Het absolute paradepaardje van AirLife is het ECOnditioning-systeem. Dit systeem zorgt niet alleen voor een perfecte ventilatie, bovendien geniet u van een gratis en gezonde airco dankzij de revolutionaire aardwarmtewisselaar.

» Meer informatie

10 jaar garantie

De kwaliteit van een goede ventilatie door een evenwichtige balans tussen drie pijlers: het juiste ventilatietoestel, een vakkundige installatie een een professioneel jaarlijks onderhoud.  Dit laatste wordt vaak onderschat! Ook hier maakt AirLife het verschil. Dankzij ons onderhoudscontract geniet u gedurende 10 jaar van een jaarlijkse controle van uw ventilatiesysteem. Het ondertekenen van het onderhoudscontract betekent eveneens dat uw wettelijke fabrieksgarantie (2 jaar) wordt verlengd tot 10 jaar.