Premies voor Vlaanderen

Het Vlaams Energieagentschap (VEA) geeft uitvoering aan een duurzaam energiebeleid. Haar belangrijkste taken zijn het stimuleren van rationeel energiegebruik en milieuvriendelijke energieproductie en het bijdragen tot beleidsuitvoering en -ondersteuning.

Op deze pagina vindt u naast een handige zoekmachine ook een praktisch overzicht van alle investeringen die in aanmerking komen voor subsidies.

» Overzicht subsidies en premies voor Vlaanderen

Premies voor Wallonië

Op de site van Energie Wallonne vind je een premie tot 1 500 € voor een ventilatiesysteem met warmterecuperatie. Om het aanvraagformulier te downloaden klikt u op deze link. Meer informatie vindt u op energie.wallonie.be.

» Aanvraagformulier voor premie
» energie.wallonie.be

Premies voor Brussel

Op de site van BIM vind je een overzicht van alle premies die ter beschikking worden gesteld voor energiebesparende investeringen.

Voor de installatie van mechanische ventilatie met warmterecuperatie is er een tussenkomst voorzien van 30 % op het factuurbedrag (aankoop en installatie) met een maximum van 3 000 €. De premieaanvraag moet ingediend worden t.a.v. Sibelga, de beheerder van het elektriciteits- en gasnet van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

» www.ibgebim.be

Gratis berekening van de optimale ventilatie voor uw woning.

Premies bij EANDIS

Om energiebesparing aan te moedigen geeft Eandis premies aan wie investeert in energiezuinige toepassingen. Ben je een huishoudelijke klant en wil je investeren in energiebesparende toestellen en/of systemen? Kijk dan snel of u in aanmerking komt voor een premie. Het loont zeker de moeite.

Bij Eandis kunt u een premie tot 4100 € aanvragen voor een woning met een gunstig E-peil. U kan tevens een premie van 150 € verkrijgen voor de installatie van een ventilatiesysteem met warmterecuperatie. Meer informatie vindt u terug in onderstaande links.

» Premie aanvragen voor E-peil bij Eandis
» Premie aanvragen voor ventilatiesysteem met warmterecuperatie bij Eandis
» Overzicht premies

Premies bij Infrax

Afhankelijk van het energiepeil van uw woning kan u bij Infrax tot 4100 € terugwinnen op uw energiebesparende investeringen. Infrax heeft ook een premie van 150 € voor de installatie van een ventilatiesysteem met warmterecuperatie. Meer over dit systeem vindt u hier terug.

» Premie aanvragen voor E-peil bij Infrax
» Premie aanvragen voor ventilatiesysteem met warmterecuperatie bij Infrax

Bel nu (24/7) het gratis nummer 0800/11 550.

Fiscale voordelen

De verschillende premies kunnen bovendien gepaard gaan met belastingverminderingen. Meer informatie over deze federale fiscale voordelen vindt u op de site van de federale regering.

» economie.fgov.be